google-site-verification=CHTsXYN0BefdR8R3kG9nABISA1rdRQoAALXJb-RB08w

INSPIRACE – RECEPTY NA VÍKEND

08.03.2018

Krásný čtvrteční podvečer všem!

Vzpomínám si na jídla ze školní jídelny a pamatuji si, že rýžový nákyp byl považován téměř za sprosté slovo - no prostě se to nedalo jíst :D Ale teď v dospělosti jsem mu dala ještě šanci, vytunila ho a musím říct, že to byla pecka! J A taky je to super tip, jak zpracovat přebytečnou uvařenou rýži a kdo ještě nevyzkoušel šmakouna (ztužené bílky, dá se sehnat i v ochucených variantách), má jedinečnou příležitost. :) Druhý recept je na fantastický cizrnový sendvič s dipem ze zakysanky a i když jsem opravdu velký masožrout, tak tady mi maso vůbec nechybělo a všichni jsme si doma pochutnali.

Dále bych chtěla ještě jednou zmínit možnost zúčastnit se KURZŮ pro fitness trenéry a poradce pro výživu, které se budou konat v Olomouci a Hradci Králové.Kurz pro výživové poradce jsem absolvovala a mohu jen a jen doporučit. Je garantován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovya je jedním z nejlepších kurzů v současné době. Více informací naleznete i zde na stránkách:)

RÝŽOVÝ KOKOSOVÝ NÁKYP SE ŠVESTKOVÝM ŠMAKOUNEM A BORŮVKAMI

Potřebujeme (na 2-3 porce podle velikosti zapékacích mističek):

Pytlík uvařené rýže (cca 100g)

1 kolečko nebo váleček šmakouna švestka a skořice (100g)

2 hrsti borůvek

Kokosové mléko

1 vejce

Stévii

Lžičku másla + na vymazání formiček

½ lžičky kypřícího prášku

Skořici

Postup:

Uvařenou rýži vysypeme do kastrůlku a zalijeme ji kokosovým mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme máslo, skořici a stévii podle chuti a prohřejeme za stálého míchání, aby se rýže nepřipálila. Po vsáknutí mléka do rýže odstavíme kastrůlek z plotny. Šmakouna nastrouháme na jemno a přidáme k rýži. Vajíčko rozdělíme na žloutek a bílek a žloutek vyšleháme s kapkou stévie a smícháme ho s rýží. Z bílku ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do rýžové směsi. Formičky vymažeme máslem a na dno dáme 2 lžíce směsi. Poté zasypeme borůvkami (či jiným ovocem) a přikryjeme opět rýžovou směsí tak, aby byla formička plná. Takto pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů přibližně 20-25 minut.

CIZRNOVÝ SENDVIČ S DIPEM ZE ZAKYSANÉ SMETANY

Potřebujeme na 3-4 porce:

Plechovku cizrny

2 hrsti rukoly

Pažitku (dejte podle sebe)

1 menší červenou cibuli

2 malá vajíčka

Sůl

Koření: pepř, granulovanou cibuli, granulovaný česnek, sušený medvědí česnek, italské bylinky

Zakysanou smetanu (odlehčenou)

Postup:

Cizrnu scedíme a buď ji rozmačkáme nebo lehce pomixujeme (nepotřebujeme mít úplnou kaši). Rukolu, pažitku i cibulku nasekáme na jemno a přidáme spolu s vajíčkem k cizrně. Osolíme a okořeníme podle chuti a mokrýma rukama tvoříme spíše menší burgery (placky), aby se dobře otáčely. Je potřeba k sobě hmotu pořádně stlačit, aby držela pohromadě. Poté na kapce řepkového oleje nebo ghí smažíme z obou stran do zlatova (přibližně 3 minuty z každé strany).

Tip: Podáváme v opečeném celozrnném toastu a dipem se zakysané smetany, do níž přidáme česnek a pepř.

Mějte krásný večer a užijte si krásný (a snad už slunečný víkend)!

Vaše Katchaba

NEBOJTE SE JÍST - HUBNOUT!

Článek najdete i na facebooku ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou :)


FitnessAkce.cz   tel: 720 113 529
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.